Lupin: soya alternatif
Lupin, Lupin veya Lupin artık
bitkisel Kredi hesaplama
protein
soya veya soya için çok iyi bir alternatif olarak ivme kazanıyor bir baklagil
olduğunu.
Lupin: soya alternatif
1 lupin özellikleri
2 lupinin beslenme bilgisi
(her 100 g için)
3 Acı tüketiminden herhangi
bir risk var mı?
4 Acı bakla veya diyetimize nasıl
dahil edilir
Geleneksel olarak Akdeniz'de
yüzyıllarca tüketilmiştir. Lupin, soya veya soya almayan veya başka bir sebze
proteini veya farklı bir sebze tüketmek isteyenler için iyi bir alternatiftir.
Çiftçiler için, bu tür topraklarda lupin çok iyi yetiştiğinden, yalnızca fakir
veya çok asitli topraklara sahip olduklarında bir çözümdür.
Lupin özellikleri
Tarihsel olarak, özellikleri
veya insan Kredi hesaplama
organizmasından
gelen bağırsak parazitlerini atma kolaylığı için çok fazla kullanılmıştır.
Lupinin hafif acı tadı ve
yüksek lif içeriği, çok ilginç antidiyabetik özellikler kazandırır.
Hem erkekler hem de hayvanlar
için yiyecek olarak hizmet eder.
Lupin, yüksek lif içeriği
nedeniyle kabızlık için idealdir.
Yağ asitlerinin katkısı
sayesinde kardiyovasküler sağlığı tercih eder.
Lupine besin bilgisi (100 g
başına)
% 39 protein
% 24 karbonhidrat.
% 15 lipid veya doymamış yağ
asitleri (oleik ve linoleik)
% 24 bitkisel lif.
Özellikle lupinde, et ve soya
veya Kredi hesaplama
soyaya
iyi bir bitkisel protein alternatifi olan yüksek protein katkısıdır.
Demir (7.6 mg) ve kalsiyum
(180 mg) katkısını vurgulayan çok yeniden mineralleştiricidir.
Aynı zamanda çinko, potasyum,
fosfor, magnezyum, B vitaminleri ve E vitamini sağlar. Yağda lupinin katkısının
yüksek olduğunu görmemize rağmen, katkısının faydalı olduğu yağlı asitlerden
söz ettiğimizi akılda tutmalıyız.
Lupin tüketimi için herhangi
bir risk var mı?
Bu latirismo sinir sistemi
olarak adlandırılan zehirlenmesi üretmek olabilir alkaloidler (spartein,
lupinine, lupínico asit ve lupanine) içerdiği için doğru, acı bakla hafif acı
bir tat.
Bu risk, baklagillerin
tamamen kaynamasını (aslında tüm baklagillerle yapıldığı gibi) ortadan kaldırır
ya da tuzlu su ile ıslanmasına neden olur. Yuca ile olana benzer bir şeydir
(asla çiğmemiş).
Hipertansifler tüketimlerine
dikkat etmelidir, çünkü onları zaten satın aldıklarında çok tuzlu olabilirler.
Lupine hazırlanması veya
diyetimize nasıl dahil edilmesi
İspanya gibi bazı ülkelerde
lupinler genellikle sadece bir meze olarak tüketilir. 24 saat boyunca tuzlu su
ile ıslatılırlar. Daha sonra süzülür ve yaklaşık 10 dakika kaynatılır (tuzsuz)
ve soğuk suya geçilir.
Şimdi, günde iki kez
değişeceğimiz suyla kaplı (tuzsuz). 15 gün sonra, eğer denersek, artık acı
vermediklerini göreceğiz. Onları suyla (şimdi korumaları için tuzlanmış)
koyacağız ve onları tüketebiliriz.
İştah açıcı lupinin soya veya
soyaya alternatif bir bitkisel protein olarak kullanılmaya başlanmasına ek
olarak. Bunu yapmak için, bu baklagil un haline gelir ve tipik olarak
vejeteryan gıdalara (daha önce sadece soya fasulyesi, sebze patelleri, vb.
Dayalı olan sebze burgerleri, sosis tipi "frankfurts" lar) eklenir.
Acı ayrıca et suyuna,
salatalara, güveye vb.
Yorumlar
Yorum Gönder