Lupin: soya alternatif



Lupin, Lupin veya Lupin artık bitkisel Kredi hesaplama protein soya veya soya için çok iyi bir alternatif olarak ivme kazanıyor bir baklagil olduğunu.
Lupin: soya alternatif
1 lupin özellikleri
2 lupinin beslenme bilgisi (her 100 g için)
3 Acı tüketiminden herhangi bir risk var mı?
4 Acı bakla veya diyetimize nasıl dahil edilir
Geleneksel olarak Akdeniz'de yüzyıllarca tüketilmiştir. Lupin, soya veya soya almayan veya başka bir sebze proteini veya farklı bir sebze tüketmek isteyenler için iyi bir alternatiftir. Çiftçiler için, bu tür topraklarda lupin çok iyi yetiştiğinden, yalnızca fakir veya çok asitli topraklara sahip olduklarında bir çözümdür.
Lupin özellikleri
Tarihsel olarak, özellikleri veya insan Kredi hesaplama organizmasından gelen bağırsak parazitlerini atma kolaylığı için çok fazla kullanılmıştır.
Lupinin hafif acı tadı ve yüksek lif içeriği, çok ilginç antidiyabetik özellikler kazandırır.
Hem erkekler hem de hayvanlar için yiyecek olarak hizmet eder.
Lupin, yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlık için idealdir.
Yağ asitlerinin katkısı sayesinde kardiyovasküler sağlığı tercih eder.
Lupine besin bilgisi (100 g başına)
% 39 protein
% 24 karbonhidrat.
% 15 lipid veya doymamış yağ asitleri (oleik ve linoleik)
% 24 bitkisel lif.
Özellikle lupinde, et ve soya veya Kredi hesaplama soyaya iyi bir bitkisel protein alternatifi olan yüksek protein katkısıdır.
Demir (7.6 mg) ve kalsiyum (180 mg) katkısını vurgulayan çok yeniden mineralleştiricidir.

Aynı zamanda çinko, potasyum, fosfor, magnezyum, B vitaminleri ve E vitamini sağlar. Yağda lupinin katkısının yüksek olduğunu görmemize rağmen, katkısının faydalı olduğu yağlı asitlerden söz ettiğimizi akılda tutmalıyız.
Lupin tüketimi için herhangi bir risk var mı?
Bu latirismo sinir sistemi olarak adlandırılan zehirlenmesi üretmek olabilir alkaloidler (spartein, lupinine, lupínico asit ve lupanine) içerdiği için doğru, acı bakla hafif acı bir tat.
Bu risk, baklagillerin tamamen kaynamasını (aslında tüm baklagillerle yapıldığı gibi) ortadan kaldırır ya da tuzlu su ile ıslanmasına neden olur. Yuca ile olana benzer bir şeydir (asla çiğmemiş).
Hipertansifler tüketimlerine dikkat etmelidir, çünkü onları zaten satın aldıklarında çok tuzlu olabilirler.
Lupine hazırlanması veya diyetimize nasıl dahil edilmesi
İspanya gibi bazı ülkelerde lupinler genellikle sadece bir meze olarak tüketilir. 24 saat boyunca tuzlu su ile ıslatılırlar. Daha sonra süzülür ve yaklaşık 10 dakika kaynatılır (tuzsuz) ve soğuk suya geçilir.
Şimdi, günde iki kez değişeceğimiz suyla kaplı (tuzsuz). 15 gün sonra, eğer denersek, artık acı vermediklerini göreceğiz. Onları suyla (şimdi korumaları için tuzlanmış) koyacağız ve onları tüketebiliriz.
İştah açıcı lupinin soya veya soyaya alternatif bir bitkisel protein olarak kullanılmaya başlanmasına ek olarak. Bunu yapmak için, bu baklagil un haline gelir ve tipik olarak vejeteryan gıdalara (daha önce sadece soya fasulyesi, sebze patelleri, vb. Dayalı olan sebze burgerleri, sosis tipi "frankfurts" lar) eklenir.
Acı ayrıca et suyuna, salatalara, güveye vb.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tensor Fasciae Latae nedir?

Nöropeptid Y nedir?

Tensor Tympani nedir?